צמחונים? את 5 המתכונים הבאים אתם חייבים לנסות
- 23
- ינואר,
- 2020
חובבי הבישול כיום כבר יודעים שמעבר לצמחונות ממש לא מחייב להתפשר על התוצאות. המטבח הצמחוני מגוון, מזין ועשיר בטעמים ובניחוחות, ותגלו כי את המנות המזוהות עם אוהבי הבשר אפשר להכין בגרסאות שיתאימו לכולם. הבשלנים הבאים שיתפו כמה מתכונים צמחוניים שיגרמו לכם (וגם לאורחים שקופצים לביקור) ליהנות מכל ביס, החל מהמנה הראשונה ועד לקינוח. אתם מוזמנים לבחור במתכון שתרצו להכין ולקבל את כל שלבי ההכנה והרכיבים על ידי לחיצה על הקישור שבשם המנה. בתיאבון!
1. מרק מינסטרונה איטלקי , מהבלוג מאנצ'קין של נטע לויה
נטע עבדה כטבחית וקונדיטורית ובהמשך התאהבה בצילום אוכל. בבלוג שלה היא משלבת בין כל האהבות האלה, שמבוססות על סוד הקסם של המטבח הביתי. מרק הירקות הבא הוא בחירה מצוינת ומשביעה לימים קרירים, והוא יוכל להתאים גם לסועדים טבעוניים. אפילו אם לא ביקרתם באיטליה מעולם, זו ההזדמנות שלכם לצאת לסיור קולינרי בקערה מלאה בכל טוב.
2. בורקס דפי אורז קראנצ'יים ללא גלוטן, מהבלוג Wheat Out של דביר בר
דביר אובחן בצליאק כבר בגיל 7 חודשים, והגיע לעיסוק באוכל מהבית. אחרי שלמד בתדמור, החליט לאגד באתר אחד המלצות לצד מתכונים מומלצים לצליאקים. מאחר שרבים מהמאובחנים בצליאק מתגעגעים מאוד לבורקס, המתכון הבא הוא אחד מהבולטים שמצאנו באתר שלו. הוא מתאים גם כמתכון צמחוני ואפילו מבוסס על כף שמן זית בלבד – כך שגם מי שרוצה להימנע משמן יוכל ליהנות מהתוצאות.
3. סלט עגבניות שרי ופטה של רותי רוסו, מאתר "השולחן"
ב"שולחן" תמצאו אינספור מתכונים לצד מדריכי מסעדות, שהופכים אותו לאהוב במיוחד על גולשים שרוצים להתעדכן בעולם האוכל. המתכון הבא מוכיח שגם מנה של סלט יכולה לקבל טוויסט מיוחד, על ידי הכנסת העגבניות לביקור קצר בתנור שמאפשר להן להגיר מיץ. כשמערבבים את התוצאה עם יתר הרכיבים, מתקבל סלט כמותו טרם טעמתם
4. שניצל תירס ביתי, מהבלוג Krutit של רחלי קרוט
רחלי קרוט גדלה בבית שאוהב להתעסק באוכל, ומאז היא עורכת ספרי בישול, מחברת מתכונים ומצלמת אוכל שגורם לרצות לאכול את המסך. המתכון שלה לשניצל תירס לוקח את המנה הקלאסית שרבים אוהבים והופך אותה לטעימה ומזינה הרבה יותר. מדובר במנה המושלמת להגיש לנכדים שמגיעים לביקור, ועם כמה התאמות תוכלו גם להכין אותו בגרסה האפויה או הטבעונית. אז אם עד היום הדור הצעיר במשפחה שלכם התרגל לאכול ג'אנק פוד, שניצל התירס הזה יוכיח לו שאפשר גם אחרת.
5. מלבי קוסקוס ביתי מושלם, מהבלוג The Kitchen Coach של עֹז תלם
ואיך אפשר לסיים בלי קינוח? אחרי שלמד בישול והיה טבח שלוש שנים, עֹז למד שגם מאחורי המנה הפשוטה ביותר יש מכרה שלם של ידע והיסטוריה – אותם הוא חולק בבלוג שלו. את המלבי שהוא מלמד להכין במתכון שבקישור, תוכלו לשתף כמעט עם כל מי שמגיע לבקר כי מדובר במנה טבעונית. התוצאה טעימה, קלילה ומהנה, בדיוק מה שנחוץ לסיום הארוחה.